Scheiden tijdens de coronacrisis. Hoe regel je dat

Als je hebt besloten om te scheiden dan wordt het je tijdens de coronacrisis en de gevolgen van overheidsmaatregelen wel iets lastiger gemaakt. Persoonlijk contact wordt afgeraden of zelfs verboden voor contactberoepen. Wat als je midden in scheidingstraject zit of net wil starten. Hoe regel je dat dan. Is het nu wel de juiste tijd om deze stap te zetten.

Contactberoep of niet

Als mediator heb ik geen lijfelijk contact met mijn cliënten, het is dan ook geen contactberoep en mijn praktijk hoeft niet te worden gesloten. De ruimte waarin ik jullie kan ontvangen is groot genoeg om voldoende afstand te houden. Uiteraard zullen alle richtlijnen van de overheid moeten worden opgevolgd, maar dat is tot nu toe geen probleem gebleken.

Kennismaking tijdens coronacrisis

De meeste stellen vinden het prettig om het eerste gesprek, de kennismaking, op mijn kantoor te laten plaatsvinden. Voor jullie is het fijn om op deze manier kennis met mij te maken. Dat kan ook met de vervolgafspraken, maar ik bespreek graag eerst de opties met jullie. Sommigen mensen geven er de voorkeur aan om via videobellen de gesprekken voort te zetten. Dat kan ook zijn voordelen hebben.

Minder gesprekken maar meer bespreken

Het is ook een optie om minder gesprekken te voeren maar tijdens deze gesprekken meer onderwerpen te bespreken. Normaal gesproken duren de gesprekken een uur maar als het bij jullie past is het mogelijk om de afspraak te verlengen naar 2 uur. In dat geval zijn er minder reisbewegingen en kan het gehele scheidingstraject per saldo korter uitvallen.

Waar hebben jullie behoefte aan

Het allerbelangrijkste is om eerst te luisteren naar waar jullie behoefte aan hebben. Scheiden is niet niks en vooral tijdens de coronacrisis vraagt het veel van jullie flexibiliteit. Je moet goed weten wat je moet afspreken en wat dat voor je gaat betekenen. Daarom is een goede voorlichting belangrijk. Ik deel deze informatie met jullie al tijdens het eerste gesprek zodat je direct weet waar je aan toe bent.

Het juiste moment

Het is nooit het juiste moment om te gaan scheiden of je dat nu doet tijdens de coronacrisis of op een ander moment. Wat wel is gebleken is dat uitstellen vaak leidt tot extra spanningen en ruzies. Dat is wat je vooral niet wil. In mijn blog met 10 heldere tips om een vechtscheiding te voorkomen ga ik hier uitgebreid op in. Wacht niet tot het te laat is en je niet meer met elkaar kunt communiceren.

10 heldere tips om een vechtscheiding te voorkomen

of wil je meer lezen over:

Scheiden en dan. In 5 stappen meer duidelijkheid

Scheiden. Netjes geregeld. Klantbeoordeling 9.1

Vragen of persoonlijk contact

Heb je vragen of wil je persoonlijk contact. Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Je kan heel eenvoudig gebruik maken van het contact formulier. Ik neem op werkdagen dezelfde dag nog contact met je op.

Naar contactformulier

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel dan dit bericht!