Scheiden met kinderen

Scheiden met kinderen

Scheiden met kinderen. Hoe regel je dat goed?

Als gediplomeerd mediator begeleid ik ouders die in goed overleg willen scheiden, maar niet weten hoe je dat nu het beste kan doen. Want scheiden met kinderen. Hoe regel je dat goed?

Afspraken maken

Naast de afspraken over o.a. de woning, de verdeling van de inboedel, het spaargeld en het pensioen, etc , zijn de afspraken met betrekking tot de kinderen veruit het belangrijkste. Want hoe ga je dat nu doen als je straks niet meer bij elkaar woont? En hoe betrek je de kinderen hierbij? Hoe zit het met de kosten van de kinderen? Vragen die je flink wakker kunnen houden.

Ouderschapsplan

Samen maken wij een ouderschapsplan. Hierin staan alle afspraken die jullie tijdens de gesprekken hebben gemaakt. Heb je kinderen ouder dan 12 jaar dan moeten zij aangeven of zij het eens zijn met de afspraken die jullie hebben gemaakt. Kinderen willen graag weten hoe de verdeling van de vakanties er uit gaat zien en waar zij hun verjaardag gaan vieren. Zien zij hun ouders even veel of moeten zij één van de twee vaak gaan missen? 

KIES Mediator

KIES staat voor Kinderen In Een Scheiding. Kinderen staan namelijk al snel aan de kant tijdens de scheiding. De ouders regelen alles, maar wat willen de kinderen nu zelf? Ik ben als KIES Mediator hiervoor opgeleid en geef de kinderen een stem in de scheiding zodat ook zij betrokken worden in het proces.  Dat kan zelfs in samenwerking met De Kindbehartiger zijn. Dit is een vertrouwens-persoon voor het kind met als doel een kind een vertrouwd en vooral beschermd gevoel mee te geven tijdens de scheiding. Een mediator blijft bovenal neutraal, zoals je van een mediator wachten.

Relatie tussen gescheiden ouders

Naast mijn ervaring als mediator en mijn opleiding als Kies Mediator, zijn mijn ervaringen als gescheiden moeder mijn belangrijkste gereedschap om écht het verschil te maken. Samen kijken wij naar de mogelijkheden om de onderlinge relatie als ouders voort te zetten. Want die blijft bestaan, ook al ga je scheiden.

Voorkom een vechtscheiding. Hoe? Lees hier 

Of lees mijn blog Conflictloos Scheiden. Kan dat wel?Kind gesprek

In mijn praktijk heb ik ook regelmatig gesprekken met kinderen van uiteenlopende leeftijden. Bij mij kunnen zij vrijuit praten zonder bang te zijn één van de ouders af te vallen of te benadelen. Kinderen zijn enorm loyaal en zullen al snel een antwoord geven wat de desbetreffende ouder wil horen. De informatie die de kinderen mij geven wordt door de ouders als heel waardevol gezien omdat de oplossing vaak veel simpeler is dan de ouders denken. Juist deze kind gesprekken maken mijn werk zeer dankbaar en bied ik gratis aan als aanvulling op de scheidingsbemiddeling.

Kinderen van 12 jaar of ouder moeten aangeven of zij het eens zijn met de afspraken die de ouders over hen maken. Zij kunnen hiervoor een gesprek aangaan bij de rechter maar beter is het om het gesprek als ouders samen aan te gaan met je kind. 

Contactgegevens

Zandoever 9
3433 DA Nieuwegein

  fa-mobile-phone   06-24576241

  fa-envelope far  info@anjavanree.nl

Contactformulier