Traumaverwerking

Traumaverwerking

Traumaverwerking

Traumaverwerking bij scheiding voor kind en ouder

Als mediator help ik stellen zo goed mogelijk uit elkaar te gaan en een start te maken van een leven apart. Dat gaat in goed overleg, maar helaas komen er ook nog steeds veel vechtscheidingen voor. Niemand neemt het zich van te voren voor om te blijven hangen in slachtofferschap of in woede. Toch gebeurt dat. Hoe kom je daar dan uit.
Bij reguliere cognitieve therapie ligt vooral de nadruk op het veranderen van je manier van denken. En wordt er vooral van je gevraagd om over je herinneringen. Dat is vaak juist niet wat je wil. 

Gediplomeerd EMDR en Hypnotherapeut

Als gediplomeerd EMDR en Hypnotherapeut ben ik gespecialiseerd in “Traumaverwerking bij scheiding voor kind en ouder”. Ik help je af van deze ongewenste gevoelens. Niet door het verleden weer helemaal op te halen. Door het gevoel wat je nu bij dit herinnering ervaart. Op een hele effectieve manier om te buigen. De pijn van de herinnering af te halen.

Trauma verwerking tijdens en/of na de scheiding voor de ouder(s)

Een behandeling van een of beide ouders tijdens de scheiding, waarin EMDR is opgenomen, kan het hele scheidingsproces positief beïnvloeden. Door de ouder te ondersteunen in het verwerken van de traumatische gebeurtenissen, kan deze met meer rust en energie de kinderen helpen bij hún verwerking. Overtuigingen zoals “ik kan het niet alleen",  ‘ik ben niks waard”,  “ïk doe er niet toe’, worden in mijn therapie beetgepakt en veranderd.  Als het nodig is bij de wortels.

Door deze effectieve methode en de snelle werking ben je in staat om oplossingsgericht te werken in plaats van te verzanden in depressiviteit. Je bent in staat met meer energie de inspannende en emotioneel beladen zaken te regelen. Het huis opnieuw in te rcihten, leren te opereren als alleenstaande ouder, omgaan met het gedrag van je ex-schoonfamilie en niet te vergeten de financiële kant van de scheiding.

Je kan je weer open te stellen voor eventuele nieuwe relaties en andere nieuwe ervaringen.

Trauma verwerking tijdens en/of na de scheiding voor het kind

Twee volwassen met ruzie vergeten vaak wat dat voor een gevolgen heeft voor hun kinderen op de korte en op de lange termijn. Deze scheidingsslachtoffers ervaren vaak op latere leeftijd bijvoorbeeld stress, gehechtheidsproblemen, loyaliteitsconflicten f het niet meer willen zien van een van de ouders.

Parentificatie is een veel voorkomend probleem waarbij een kind veel te vroeg de rol van volwassene heeft aangenomen op emotioneel en sociaal gebied. Het kind krijgt al op jonge leeftijd de rol van bemiddelaar, adviseur of trooster, terwijl het daar te jong voor is. Verdrietig genoeg is een kind ook vaak getuige van geweld tegen een ouder. Dit is een vorm van kindermishandeling en de gevolgen zijn ongekend groot.

Kernovertuigingen als “ik mag er niet zijn’ ‘ik ben niks waard” “ik moet stoer zijn” “ik mag niet huilen’ “het is mijn schuld”, komen heel veel voor bij deze scheidingsslachtoffer(tje)s. Dit heeft niet alleen gevolgen voor hun functioneren als kind maar ook als volwassenen. Door middel van mijn “Traumaverwerking bij scheiding voor kind en ouder” help ik deze (volwassen) kinderen om te gaan met deze herinneringen en de heftige gevoelens hierbij los te laten. Zodat zij niet meer gehinderd worden de door wat hun ouders hen hebben laten meemaken.

Daar zijn geen uren lange gesprekken voor nodig, Vaak is deze narigheid al in 3 of 4 sessies verdwenen en kunnen zij, verlost van deze heftige last, hun leven weer met vertrouwen voort zetten.

Traumaverwerking bij scheiding voor kind en ouder

Deze therapie is een combinatie van EMDR en hypnotherapie. De duur van een traject is geheel afhankelijk van de complexiteit van het trauma en daarmee heel persoonlijk. Het is mogelijk om in 3 sessies al voldoende resultaat te behalen en soms zijn er 4 a 5 sessies nodig om alle trauma te veranderen.

Wil jij weten wat ik hierin voor jou kan betekenen neem dan contact met mij op.

Contactgegevens

Zandoever 9
3433 DA Nieuwegein

  fa-mobile-phone   06-24576241

  fa-envelope far  info@anjavanree.nl

Contactformulier