Therapeut en Specialist Conflictloos Scheiden

Over mij

Anja van Ree

Als therapeut en specialist in conflictloos scheiden helpt Anja van Ree stellen en individuele personen om het verleden te verwerken en met een positief gevoel de toekomst in te gaan. Haar cliënten omschrijven haar als betrokken, deskundig, onpartijdig, oplossingsgericht en altijd eerlijk en oprecht. Wat zegt Anja over zichzelf?

Even voorstellen

Ik ben geboren in 1968 en heb 2 volwassen kinderen. Toen ik in 2007 geconfronteerd werd met een scheiden stond mijn wereld op zijn kop. Als je ging scheiden ging je standaard naar een advocaat, en dat was geen fijne ervaring. In de jaren daarna heb ik geleerd dat als je de scheiding netjes verwerkt, je veel sneller je leven weer kan oppakken. Toen ik in 2012 in contact kwam met mediation besefte ik dat het ook anders kan. Je kan ook netjes scheiden, in overleg. Sindsdien is het mijn missie om stellen daarin goed te begeleiden.  Als ervaringsdeskundige weet ik dat je bij een scheiding een moeilijke periode doormaakt. Door de kennis en ervaring van mijn eigen scheiding kan ik me goed verplaatsen in mijn cliënten.

Kennis en ervaring

Voordat ik als echtscheidingsbemiddelaar en mediator met mijn praktijk onder de naam Anja van Ree Mediation en Therapie aan de slag ging, was ik werkzaam in de financiële dienstverlening. Mijn kennis en ervaring op het gebied van financiën komen in mijn huidige werkzaamheden heel goed van pas. Een huis en een inkomen vormen immers de basis van je bestaan. Door mijn kennis en ervaring en het uitgebreide netwerk dat ik heb opgebouwd, kan ik mijn cliënten goed op weg helpen. Bijvoorbeeld door ze met de juiste mensen in contact te brengen.

Mensen verder helpen

Toen ik nog in de financiële dienstverlening werkte was ik vooral bezig met het goed invullen van de vakjes. Er was geen tijd meer om de klant te vragen: wat heb je nodig? Dat miste ik. Zelf heb ik geen fijne scheiding meegemaakt maar toen mijn vriend vertelde dat hij via een scheidingsbemiddelaar was gescheiden realiseerde ik dat een mediator écht een verschil kan maken.

Het mooiste van mijn werk als mediator en scheidingsbemiddelaar vind ik dat ik mijn cliënten kan aankijken en de vraag kan stellen "wat heb je nodig om weer verder te kunnen, waarmee kan ik jullie helpen?". Mensen komen vaak bloednerveus binnen. Ik begrijp dat. Ze gaan scheiden én ze komen voor het eerst binnen bij een bemiddelaar. Ze hebben vaak twee donkere wolken boven hun hoofd: hoe gaan we het doen met de kinderen, en waar gaan we wonen? Natuurlijk is dat spannend.

Als het tijdens een echtscheidingstraject nodig is schakelen wij samen een financieel echtscheidingsspecialist in om eventueel eerst de zorg tot het wonen op te lossen. Daarmee wordt de andere wolk vaak meteen wat lichter.

Therapie

Een scheiding is voor de één een opluchting en voor de ander een hel. De één leeft er naartoe, voor de ander komt het als donderslag bij heldere hemel. Boosheid, woede, verdriet, maar ook angsten, kunnen enorme invloed hebben op je dagelijkse leven. Het is te vergelijken met rouwverwerking na het verlies van een dierbare. Dit kan enorme gevolgen hebben voor je omgang met de kinderen, met je familie, vrienden, werk, je hele sociale leven. Door mijn jarenlange ervaring als mediator, als therapeut én als ervaringsdeskundige ben ik deskundig op het gebied van deze rouwverwerking.

Tijdens mijn werk als mediator merk ik dat vaak individuele problemen de basis zijn van de problemen tussen de partners. Regelmatig vraag ik mij af of de stap om te scheiden wel de juiste is. Onverwerkte trauma’s uit het verleden, extreme angsten of fobieën kan je een tijdje wegstoppen of negeren, maar als het je leven gaat beïnvloeden en een negatief effect heeft op je relatie, is het dan niet beter om dat eerst aan te pakken? Als je daar namelijk niets mee doet komt het bij je volgende relatie weer naar boven met hetzelfde resultaat.

Naast trauma's, verslavingen en fobieën zijn ook roken en overgewicht heel goed te veranderen met hypnotherapie. Daarom heb ik mij naast mediation ook gespecialiseerd in Hypnotherapie en EMDR therapie, ben ik mBIT coach en beoefen ik Reiki I en Reiki II. Mijn missie is mijn cliënten een complete oplossing te bieden voor hun probleem en echt een verschil te maken in iemands leven. met een hoge klanttevredenheid.

Anja van Ree Mediation en Therapie

Wil jij meer zelfvertrouwen? Zijn er problemen in de ouder-kind relatie die je wilt oplossen? Zie jij dat anderen zich blijven ontwikkelen, terwijl jou dat niet lukt.  Door middel van Hypnotherapie, EMDR, NLP en coaching help ik jou zodat jij je weer krachtig en blij kunt voelen. Ik ga je helpen zodat je een nog betere versie van jezelf kan worden. 

Wil je meer weten over Anja van Ree Mediation en Therapie of heb je een persoonlijke vraag. Neem dan contact met mij op. 


Traantje

Niet zelden valt er een traantje van opluchting als er een oplossing wordt gevonden voor het probleem waar mijn cliënten door heen werken. Het is ook niet niks om het roer om te gooien en een nieuwe toekomst tegemoet te gaan. Er worden tijdens het traject best heftige gesprekken gevoerd. Het is dan ook mooi om te zien dat een uitzichtloze situatie kan overgaan naar een hoopvolle toekomst. Je mag best weten: dat doet mij ook wel wat.
De kers op de taart? Als mensen uiteindelijk zeggen:

“Dank je wel Anja. Je hebt fantastisch geholpen.”

Referenties

Anja van Ree

Contactgegevens

Zandoever 9
3433 DA Nieuwegein

  fa-mobile-phone   06-24576241

  fa-envelope far  info@anjavanree.nl

Contactformulier