Therapeut en Specialist Conflictloos Scheiden

Over mij

Anja van Ree

Als therapeut en specialist in conflictloos scheiden helpt Anja van Ree stellen en individuele personen om het verleden te verwerken en met een positief gevoel de toekomst in te gaan. Haar cliënten omschrijven haar als betrokken, deskundig, onpartijdig, oplossingsgericht en altijd eerlijk en oprecht. Wat zegt Anja over zichzelf?

Ik ben geboren in 1968 en heb 2 volwassen kinderen. Toen ik in 2007 geconfronteerd werd met mijn eigen scheiding stond mijn wereld op zijn kop. Als je toen ging scheiden ging je standaard naar een advocaat, en dat was geen fijne ervaring. In de jaren daarna heb ik geleerd dat als je de scheiding netjes verwerkt, je veel sneller je leven weer kan oppakken. 

Toen ik in 2012 in contact kwam met mediation besefte ik dat het ook anders kan. Je kan ook netjes scheiden, in overleg. Sindsdien is het mijn missie om stellen daarin goed te begeleiden.  Als ervaringsdeskundige weet ik dat je bij een scheiding een moeilijke periode doormaakt. Door de kennis en ervaring van mijn eigen scheiding kan ik me goed verplaatsen in mijn cliënten.

Kennis en ervaring

Voordat ik als echtscheidingsbemiddelaar en mediator met mijn praktijk onder de naam Anja van Ree Mediation en Therapie aan de slag ging, was ik werkzaam in de financiële dienstverlening. Mijn kennis en ervaring op het gebied van financiën komen in mijn huidige werkzaamheden heel goed van pas. Een huis en een inkomen vormen immers de basis van je bestaan. Door mijn kennis en ervaring en het uitgebreide netwerk dat ik heb opgebouwd, kan ik mijn cliënten goed op weg helpen. Bijvoorbeeld door ze met de juiste mensen in contact te brengen.

Mensen verder helpen

Toen ik nog in de financiële dienstverlening werkte was ik vooral bezig met het goed invullen van de vakjes. Er was geen tijd meer om de klant te vragen: wat heb je nodig? Dat miste ik. Zelf heb ik geen fijne scheiding meegemaakt maar toen mijn huidige partner mij vertelde dat hij via een scheidingsbemiddelaar was gescheiden realiseerde ik dat een mediator écht een verschil kan maken.

Het mooiste van mijn werk als mediator, scheidingsbemiddelaar en relatietherapeut is dat ik mijn cliënten kan aankijken en de vraag kan stellen "wat heb je nodig om weer verder te kunnen, waarmee kan ik jullie helpen?". Mensen komen vaak nerveus binnen. Ik begrijp dat. De relatie staat op springen én dat levert vaak onzekerheid op. Natuurlijk is dat spannend.

Therapie

Een scheiding is voor de één een opluchting en voor de ander een hel. De één leeft er naartoe, voor de ander komt het als donderslag bij heldere hemel. Boosheid, woede, verdriet, maar ook angsten, kunnen enorme invloed hebben op je dagelijkse leven. Het is te vergelijken met rouwverwerking na het verlies van een dierbare. Dit kan enorme gevolgen hebben voor je omgang met de kinderen, met je familie, vrienden, werk, je hele sociale leven. Door mijn jarenlange ervaring als mediator, als relatietherapeut én als ervaringsdeskundige ben ik deskundig op het gebied van deze rouwverwerking.

Individuele problemen

Tijdens mijn werk als mediator merk ik dat vaak individuele problemen de basis zijn van de problemen tussen de partners. Regelmatig vraag ik mij af of de stap om te scheiden wel de juiste is. Onverwerkte trauma’s uit het verleden, extreme angsten of fobieën kan je een tijdje wegstoppen of negeren, maar als het je leven gaat beïnvloeden en een negatief effect heeft op je relatie, is het dan niet beter om dat eerst aan te pakken? Als je daar namelijk niets mee doet komt het bij je volgende relatie weer naar boven, en met hetzelfde resultaat.

Mijn missie is mijn cliënten een complete oplossing te bieden voor hun probleem en echt een verschil te maken in iemands leven. met een hoge klanttevredenheid.

Anja van Ree Mediation en Therapie

Wil je meer weten over Anja van Ree Mediation en Therapie of heb je een persoonlijke vraag. Neem dan contact met mij op. 


Traantje

Niet zelden valt er een traantje van opluchting als er een oplossing wordt gevonden voor het probleem waar mijn cliënten door heen werken. Het is ook niet niks om het roer om te gooien en een nieuwe toekomst tegemoet te gaan. Er worden tijdens het traject best heftige gesprekken gevoerd. Het is dan ook mooi om te zien dat een uitzichtloze situatie kan overgaan naar een hoopvolle toekomst. Je mag best weten: dat doet mij ook wel wat.
De kers op de taart? Als mensen uiteindelijk zeggen:

“Dank je wel Anja. Je hebt fantastisch geholpen.”

Referenties

Anja van Ree

Contactgegevens

Zandoever 9
3433 DA Nieuwegein

  fa-mobile-phone   06-24576241

  fa-envelope far  info@anjavanree.nl

Contactformulier