subsidie voor de kosten van de scheiding of gefinancierde rechtshulp

Financiële afwikkeling

Financiële afwikkeling - Verdeling van de bezittingen

Als partners zijn jullie financieel aan elkaar verbonden. Met elkaar bespreken wij de gehele financiële afwikkeling van de scheiding en de verdeling van alle bezittingen. Zodat jullie beiden weten waar jullie aan toe zijn. Ook in de toekomst.

Financieel overzicht

Alles wat jullie bezitten brengen ik in kaart. Denk hierbij aan de inboedel, spaarrekeningen, de woning, pensioenen, verzekeringen, etc. Met jullie bekijk ik hoe je een eerlijke verdeling kan maken. Tevens geef ik jullie inzicht in het inkomen na de scheiding, inclusief de afspraken over de kinder- en partneralimentatie.

Toeslagen

Recht op toeslagen? Uit ervaring weet ik dat dit vaak onduidelijk is. Ik neem deze toeslagen mee in de berekeningen want het kan een groot verschil maken in het inkomen per maand.

Kinderalimentatie

Bij de echtscheiding besteden wij ook aandacht aan de afspraken over de kinderalimentatie. De financiële behoefte van het kind staat altijd voorop. Het uitgangspunt is de levensstandaard tijdens het huwelijk. De hoogte van de kinderalimentatie is afhankelijk van het  inkomen van beide ouders. Hierbij wordt rekening wel gehouden met de inkomsten die de ouders zelf nodig hebben om zelf te kunnen leven. Eerst wordt de draagkracht van de ouders vastgesteld. Dit is nodig om te bepalen hoeveel iedere ouder aan de kosten kan bijdragen. Dan wordt het gekeken hoeveel ieders bijdrage aan de kosten van de kinderen is. 
Willen jullie andere afspraken maken? Dat kan ook. Ik vertel graag wat hierin mogelijk is.

Partneralimentatie

Bij de scheiding ontstaan er twee huishoudens en zal ieder zich in zijn/haar eigen levensonderhoud moeten voorzien. Als de een minder inkomsten heeft dan de ander kan er recht zijn op partneralimentatie. Net zoals bij de afspraken over de kinderalimentatie, kijk ik naar de situatie tijdens het huwelijk. en naar de financiële draagkracht. Het bedrag voor partneralimentatie kan ook in goed overleg met elkaar worden afgestemd.

Met ingang van 01-01-2020 is de wet over de partneralimentatie veranderd. Lees daar hier meer over. 

Pensioen

Het lijkt vaak nog zo ver weg maar als jullie gaan gaan scheiden moet je ook afspraken maken over het opgebouwde oudedags- en nabestaande pensioen. Wij staan uitgebreid stil bij de mogelijkheden die jullie hebben. Jullie kunnen hierbij de wettelijke regeling volgen maar in onderling overleg kan hiervan worden afgeweken. 

Persoonlijke vraag

Heb je een persoonlijke vraag aan mij. Neem dan contact met mij op. Ik beantwoord deze graag. 


Na de scheiding financiële duidelijkheid

Samengevat behelst de financiële afwikkeling dat eerst de vermogensbestanddelen in kaart worden gebracht in een financieel overzicht.

Van toeslagen, kinder- en/of partneralimentatie tot en met het pensioen, het wordt allemaal besproken en de afspraken daarover worden vastgelegd in een convenant.

Scheidende stellen weten na dit proces beiden waar ze aan toe zijn en hoe de nieuwe, individuele financiële situatie eruit komt te zien.

Contactgegevens

Zandoever 9
3433 DA Nieuwegein

  fa-mobile-phone   06-24576241

  fa-envelope far  info@anjavanree.nl

Contactformulier