Werkwijze kosten mediation

Werkwijze en Kosten

Werkwijze en Kosten Mediation

De werkwijze en kosten van een mediation traject zijn afhankelijk van een aantal factoren. Om te beginnen nodig ik jullie graag uit voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kijken wij eerst naar jullie behoeften. Uit ervaring weet ik dat elk stel andere behoeften heeft. Dat is logisch. Het ene stel heeft meer tijd en aandacht nodig, het andere stel wil het heel graag snel geregeld hebben.

Gesprekken kunnen op mijn kantoor plaatsvinden, maar het kan ook online!

Wat kost scheidingsmediation?

Geen scheidingstraject is het zelfde, daarom is het tarief voor de meditation waarbij de gesprekken live plaatsvinden opgebouwd uit componenten.

Hebben jullie wel of geen kinderen, een koopwoning of een huurwoning. Zijn er huwelijkse voorwaarden opgemaakt of hebben jullie een bedrijf? Met behulp van de rekentool krijg je alvast een indicatie. Het definitieve bedrag wordt vastgesteld tijdens het kennismakingsgesprek.

Wanneer jullie op basis van het inkomen in aanmerking komen voor een toevoeging, dan bedragen de kosten van mediation rond de €103,50 per persoon.

Als het (individuele) jaarinkomen van een gehuwde zonder kinderen minder is dan €31.100 kan je voor een toevoeging in aanmerking komen. Voor gehuwden met inwonend(e) kind(eren) is de grens een (individueel) jaarinkomen €44.000. Meer hierover lees je in deze LINK


In een vrijblijvend kennismakings­gesprek stel ik jullie aanvullende vragen om goed inzicht in jullie situatie te krijgen. We bespreken dan ook welke dienstverlening voor jullie het meest geschikt is en het exacte kostenplaatje wat daarbij hoort. Ik werk met een vast tarief, zodat er voor jullie geen verrassingen achteraf zijn.

De mediation gesprekken

Hebben jullie kinderen dan gaan wij daar als eerste mee aan de slag. Hoe gaan jullie de zorg verdelen en de kosten van de kinderen. Maar ook de afspraken die moeten worden gemaakt over de verdeling van de inboedel, verzekeringen, spaarrekeningen en overige bezittingen en schulden komen aan de orde. Er wordt een complete vermogensopstelling gemaakt. Speciale aandacht is er voor de verdeling van de pensioenen en de partneralimentatie.
Bij een scheiding gaat tenminste één van jullie op zoek naar een andere woning. Wij bespreken of, en zo "ja", wie er in de huidige woning kan blijven wonen en bekijken de financiële haalbaarheid daarvan.  Als daar een financieel adviseur bij nodig is dan kan ik een specialist uit mijn netwerk laten deelnemen aan de gesprekken. Samen zorgen wij er voor dat de afspraken die worden opgenomen in het convenant ook uitvoerbaar zijn bij een bank.

Hoe lang duurt een scheidingstraject

De duur van een scheidingstraject is afhankelijk van jullie behoeften. Ik heb scheidingen geregeld binnen 1 week, maar ook binnen 3 maanden. Alles is mogelijk. Het belangrijkste is dat jullie achteraf beiden vinden dat jullie het goed met elkaar hebben geregeld!

Meer weten over hoe je een scheiding netjes kan regelen? lees dan HIER verder.

Gratis online scheiden 

Kom je in aanmerking voor een toevoeging en wil je de scheiding online regelen dan kan de scheiding zelfs gratis zijn. Meer informatie over gratis scheiden lees je HIER.

Kort samengevat

Uitgangspunt is dat we oplossingsgericht met elkaar te werk gaan. We werken toe naar afspraken waar jullie beiden achter staan. Het belang van de kinderen staat daarbij voorop. Daarnaast krijgen jullie advies over de verdeling van jullie bezittingen en vermogen, zoals huis, financiën en pensioen. In een tempo dat bij jullie past. Ik werk met een vast tarief zonder verassingen achteraf.

Subsidie voor de kosten van de scheiding

Wil je meer weten over De Raad voor Rechtsbijstand? Informeer je hier.

Contactgegevens

Zandoever 9
3433 DA Nieuwegein

  fa-mobile-phone   06-24576241

  fa-envelope far  info@anjavanree.nl

Contactformulier