Gratis scheiden. Echtscheiden zonder kosten

Het valt niet mee in deze corona tijd positief te blijven. Onze vrijheden zijn beperkt en als je toch al niet lekker in je relatie zit kan dit de druppel zijn die emmer doet overlopen. Daarbij komt de onzekerheid over werk en inkomen.
Als je de media moet geloven komt er binnenkort een ware scheidingsgolf aan. Maar wat als je deze kosten nu niet kan betalen? Speciaal voor deze stellen bied ik mijn diensten gratis aan.  Gratis scheiden. Echtscheiden zonder kosten.

Wanneer kom je in aanmerking voor gratis scheiden

Hebben jullie er alles aan gedaan om het huwelijk te laten slagen maar lukt het niet. Hebben jullie besloten om netjes uit elkaar te gaan, maar hebben jullie niet voldoende inkomen om deze kosten te betalen. Bij een laag of weinig inkomen kan je in aanmerking komen voor een toevoeging. Een toevoeging is een subsidie van de Raad voor Rechtsbijstand. In dat geval betaal je voor de scheiding alleen een kleine eigen bijdrage en lagere kosten voor de rechtbank, de griffiekosten. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van het verzamelinkomen en vermogen in 2019. Hierbij gaat het om het eigen inkomen en niet om het gezamenlijk inkomen. Daarnaast wordt er ook gekeken naar het vermogen en hoeveel je ontvangt na de scheiding.

Voorbeeld op basis van je inkomen

Was je verzamelinkomen in 2020 lager dan €29.400,-, dan is een scheiding mogelijk vanaf €101,- per persoon. Dit bedrag bestaat uit €58,- eigen bijdrage en € 43,- aan rechtbankkosten.

of

Was je verzamelinkomen in 2020  tussen €29.400 en €41.600,- en woon je samen met een minderjarig kind of met een partner, dan is een scheiding mogelijk vanaf €158,- per persoon. Dit bedrag bestaat uit €115,- eigen bijdrage en  €43 rechtbankkosten.

Lees hier alle voorwaarden  

Korting op de eigen bijdrage

Op de eigen bijdrage verleen ik een korting van € 58,- per persoon. Als het gaat om de ontbinding van een huwelijk of geregistreerd partnerschap zal ik daarnaast ook de griffiekosten voor mijn rekening nemen. Kom je in aanmerking voor het laagste tarief dan betaal je aan mij geen kosten en is de scheiding GRATIS. De scheidingsprocedure wordt pas opgestart nadat de aanvraag toevoeging door de Raad voor Rechtsbijstand is goedgekeurd en er zekerheid is over de kosten. Vaak is dat al binnen een paar dagen bekend.

Wil je meer informatie neem dan contact met mij op door het invullen van het contactformulier. Vermeld in het vrije tekstvak  “informatie over gratis scheiden” dan zal ik je verder informeren.

Naar contactformulier

 

Wil je meer informatie Lees dan ook eens:

Wie is Anja van Ree

Los van elkaar goed ouder zijn na de scheiding

 

 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel dan dit bericht!