Los van elkaar goed ouder zijn na de scheiding

Anja van Ree is gespecialiseerd mediator en therapeut. Als scheidingsbemiddelaar helpt ze stellen op een nette manier scheiden. Ze realiseert zich ook dat mensen het vooral zelf moeten doen.

“veel kinderen hebben last met een scheiding. Ze doen soms alsof het verdriet er niet is, maar dan komt de verwerking later op gang. Voor volwassen kinderen is het nog lastiger, die voelen zich meer partij. Daar moet je het over hebben. Bijvoorbeeld dat ze een stukje gezelligheid missen bij een van de ouders. Kinderen zijn puur”

Een scheiding is een rouwproces

Daarin ligt voor Anja een mooie rol bij de scheiding, maar ook bij het trauma erachter.

“aan een scheiding gaat altijd een proces vooraf. Degene die de melding krijgt moet daar ook doorheen. Mensen die naar een mediator gaan willen er goed uitkomen, met respect voor elkaar”.

Als therapeut maakt Anja gebruik van EMDR en Hypnotherapie

“heel effectief, maar mensen vinden het vaak eng. EMDR is heel krachtig. Je hoeft niet te praten en allen weer op te rakelen. Je gaan in het gevoel zitten. Met dat gevoel van nu ga je in de herinnering van toen, want die kan je niet wegpoetsen. Daardoor kan er wel een last van je afvallen. Mensen zijn na een paar sessies in staat het normale leven zonder nare herinneringen weer op te pakken. Dat is echt gaaf. Daar help ik graag bij”.

Lees het artikel in de Molenkruier van oktober 2020

Scheiden is een rouwproces artikel

Anja van Ree Mediation - Therapie

 

Heb jij een vraag of wil je persoonlijk contact. Op werkdagen reageer ik binnen 24 uur.

Ja, ik heb een persoonlijke vraag

Is deze informatie waardevol? Dan ben je misschien ook geïnteresseerd in mijn andere blogs.

Echtscheiding aanvragen? Voorkom een vechtscheiding

Scheiden tijdens de coronacrisis. Hoe regel je dat

 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel dan dit bericht!