Scheiden zonder advocaat

Veel mensen denken bij een scheiding direct aan een advocaat, maar je kan ook scheiden zonder advocaat, in goed overleg. Zonder de hoge kosten die een advocaat met zich meebrengt. De rol van een advocaat is om in het belang van zijn cliënt afspraken te maken, zonder stil te staan bij de gevolgen op de lange termijn. Afspraken die worden gemaakt bij een mediator worden in onderling overleg gemaakt, zijn daarmee duurzamer en worden door beide partijen beter gedragen. Alleen bij het officieel maken van de scheiding is een advocaat nodig, omdat alleen een advocaat het verzoek bij de rechtbank mag indienen. Dit is echter een hele beperkte rol.

Scheiding aanvragen kosten

Een advocaat rekent in de meeste gevallen met een uurtarief. Dit start vaak bij € 150,- per uur en kan oplopen tot € 200,- per uur. Vaak komt de BTW daar nog bovenop. Deze kosten betaalt ieder aan zijn eigen advocaat. Achteraf weet je pas hoe hoog de kosten zijn.

Een mediator werkt vaak met een pakket. Dit pakket is afhankelijk van de complexiteit van de scheiding. Als er sprake is van huwelijkse voorwaarden, als er een eigen woning is met een hypotheek, of is één van de  partijen ondernemer, dan is de scheiding een stuk complexer dan als er sprake is van een gemeenschap van goederen en een huurwoning. Daarnaast zal het tarief hoger zijn als er kinderen zijn waarvoor er een ouderschapsplan moet worden opgesteld.
Tijdens een vrijblijvend oriënteren gesprek zal een mediator hiervan een inventarisatie maken en een prijsopgave doen. Deze kosten kunnen variëren van ca. € 1.500,- en € 3.000,- per scheiding. Ga je scheiden met een mediator zonder de grote rol van de advocaat, dan wordt er meestal een all-in tarief afgesproken.

Rechtsbijstand bij scheiding

Heb je recht op rechtsbijstand bij de scheiding, een zogenaamde toevoeging, dan zijn de kosten van de scheiding gering. Afhankelijk van het besluit van de Raad voor Rechtsbijstand, dat is de instantie die de rechtsbijstand bij scheiding verleent, zijn de kosten ca. € 56,- of € 112,- per persoon. De kosten van scheiden met een toevoeging zijn zonder aanvullende kosten van de advocaat. De kosten van de rechtbank, dit zijn de griffiekosten zijn bij een toevoeging € 42,50 per persoon..

Lees hier uitgebreide informatie over deze toevoeging.

Gratis scheiden

Wil je in aanmerking komen voor een gratis scheiding? Anja van Ree geeft hiervoor een speciale aanbieding waar al veel stellen gebruik van hebben gemaakt. De scheiding is dan helemaal gratis. In een speciale blog wordt hier uitgebreid op ingegaan. Wil je meer informatie over de speciale actie “Gratis scheiden. Echtscheiden” lees hieronder dan meer.

Ja ik wil graag meer hierover lezen

Scheidingsbemiddeling

Waarom scheidingbemiddeling en geen advocaat. Een scheiding via een scheidingsbemiddelaar of een mediator heeft als doel om in onderling overleg afspraken te maken over de verdeling van de woning, de inboedel, de auto en de overige bezittingen. Daarnaast moeten er ook afspraken worden gemaakt over de kinderen en de kinderalimentatie, de partneralimentatie en het pensioen. Een advocaat zal hierbij de wettelijke regels aanhouden, bij een mediator zijn er meer mogelijkheden om tot andere afspraken te komen. Juist door goed te luisteren naar de aanwezigen en waar zij zich goed bij voelen. Hierbij moet er ook ruimte zijn voor emoties als dat nodig is. Als hier namelijk voldoende ruimte voor is kunnen er veel betere afspraken worden gemaakt dan afspraken die je worden opgelegd en waar misschien wel pijn in je buik van krijgt.  Een advocaat zal de scheiding vooral praktisch en zakelijk behandelen. Daarom is het altijd beter om te scheiden zonder advocaat, in goed overleg met een mediator.

Mediator in Nieuwegein en omgeving

Ben je op zoek naar een mediator in Nieuwegein en omgeving, maak dan eens een afspraak met Anja van Ree. Met haar jarenlange ervaring en hoge klant tevredenheid helpt zij jullie graag met het maken van goede en door jullie beiden gedragen afspraken. De vele goede klantbeoordelingen laten zien dat Anja altijd op zoek is naar een oplossing die voor beide partijen goed zijn.

klanttevredenheid 9,1

Mediation Nieuwegein

Wil je contact opnemen met Anja van Ree Mediation en Therapie, Wil jij scheiden zonder advocaat, in goed overleg. Maak dan gebruik van onderstaande contactbutton. Anja is niet alleen werkzaam in Nieuwegein ook in Utrecht, Houten, IJsselstein, Vianen, Benschop, Wijk bij Duurstede, De Meern, Woerden etc.
Afspraken kunnen zowel online als in persoon plaatsvinden.

Ik wil graag contact met Anja van Ree

 

Wil je meer weten over Anja van Ree lees dan ook eens haar volgende blogs.

ConflictloosScheiden. Kan dat wel ? 

Scheiden. Netjes geregeld. Klantbeoordeling 91

Bemiddeling bij echtscheiding regio Utrecht en Nieuwegein

 

 

 

 

 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel dan dit bericht!