Hypnotherapie

Hypnotherapie

therapie

Wat is hypnotherapie?

Iedereen heeft wel eens gehoord van Hypnose en van Hypnotherapie, maar wat is hypnotherapie nu precies? En waarvoor kan je hypnotherapie gebruiken? Bij hypnose wordt al snel gedacht aan die shows in het theater of op TV. Deze zijn vooral om de toeschouwer te vermaken. Hypnotherapie is echter niet voor het vermaak, maar voor het oplossen van serieuze problemen die verstrekkende gevolgen kunnen hebben. Middels hypnotherapie kunnen wij ons onderbewustzijn positief beïnvloeden en daarmee een positief effect creëren.

Hypnose wordt door veel mensen gebruikt om van een probleem af te komen maar het kan ook worden ingezet voor persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de eerste sessie gaan wij dit eerst goed in beeld brengen.

Aan de hand van diverse hypnose technieken wordt de cliënt in een lichte trance gebracht.  Uiteraard is de cliënt gewoon bij bewustzijn en maakt de hele sessie van A tot Z zelf mee.  Door goed en aandachtig te luisteren naar de stem en de instructies wordt in deze trance het onderbewustzijn bereikt en beïnvloed.

In een staat van Hypnose kan er eenvoudig contact worden gemaakt met het onderbewustzijn dan in het dagelijks  leven mogelijk is omdat het rationele bewust zijn dat tegenhoudt. Het beeld dat veel mensen hebben is van een patiënt in diepe coma op de sofa. In de moderne hypnotherapie wordt er gewerkt met een minder diepe trance waardoor de cliënt een actievere rol kan aannemen gedurende de sessie.

Hypnotherapie kan voor verschillende problemen een uitkomst zijn waaronder:


Afvallen

Helaas lukt het weinig mensen om blijvend op een lager gewicht te komen.

Uit onderzoek is gebleken dat slechts 15% van de mensen het volhoudt op hun streefgewicht te komen en te blijven. De rest, dus zo’n 85%, is na een paar weken of maanden alweer teruggevallen in hun oude eetpatronen. 
Laat mij je helpen langdurig een eet- en leefpatroon vol te houden. Lees meer...

Neem contact op 

Rouwverwerking

Rouwverwerking bij echtscheiding of na het verlies van een dierbare kan heel pijnlijk zijn. Soms lijkt er maar geen eind aan te komen.

Met mijn speciale therapie bij rouwverwerking ga jij de negatieve spiraal doorbreken. Ik help je zonder pijn terug te kijken naar wat is geweest. Je leven wordt niet meer beïnvloedt door verdriet, woede en pijn en je hebt weer zin in de toekomst. Het doel is dat je weer trots op jezelf bent. Lees meer...

Neem contact op 

Onzekerheid of stress

Heb jij ook altijd een excuus om iets niet te doen of lang uit te stellen?  Zou jij meer zelfvertrouwen willen hebben, meer voor jezelf willen opkomen? Onzekerheid en stress kunnen hele nare gevolgen hebben. Denk aan faalangst, eenzaamheid, angststoornissen, relatieproblemen, problemen op het werk en gezondheidsklachten.

Met EMDR en hypnotherapie gaan wij in enkele sessies dat nare gevoel omzetten in een positief gevoel.

Neem contact op

Klachten door PTSS

De gevolgen van een gebeurtenis kunnen zo heftig zijn dat het je leven beïnvloedt en jij niet meer normaal aan het (sociale) leven kan deelnemen. PTSS (post traumatisch stress stoornis) kan hiervan het gevolg zijn.

Wil jij niet je hele levensverhaal nog een keer vertellen, maar wil je wel van je PTSS af? EMDR in combinatie met hypnotherapie zijn hele effectieve methodes om jou hierbij te helpen.

Neem contact op

Hypnotherapie voor kinderen

Zie jij aan je kind dat het niet lekker in zijn vel zit. Heeft jouw kind een gebrek aan zelfvertrouwen of last van faalangst? Een kind kan (leer)problemen op school hebben, niet weten welke studie het moet kiezen of sociale problemen hebben. Ontdekken waardoor dat veroorzaakt wordt kan enorm verlichtend werken. Je kind leert de oorzaak aan te pakken met als gevolg dat het steviger in zijn schoenen staat. Lees meer...

Neem contact op

Waarvoor is hypnotherapie nog meer geschikt?

Hypnotherapie is ook heel effectief bij faalangsten of pesten, slikangsten,  terugkerende nachtmerries, panieksituaties, vliegangst, hoogtevrees, spinnen angst, oorsuizen. Ook de behandeling van hooikoorts en pollenallergie is heel succesvol. Lees hierover meer in mijn BLOG over dit onderwerp.

Heb jij een andere klacht of probleem en staat deze hier niet tussen niet tussen? Stuur mij dan een bericht via de contactbutton en dan neem ik vaak al binnen 2 werkdagen contact met je op.

Neem contact op

Vliegangst aanpakken met hypnotherapie

Contactgegevens

Zandoever 9
3433 DA Nieuwegein

  fa-mobile-phone   06-24576241

  fa-envelope far  info@anjavanree.nl

Contactformulier