Destructieve parentificatie bij kinderen in echtscheidingssituatie

In de zomer van 2021 ben ik benaderd door Eveline Mulder- Bakker om mee te werken aan een onderzoek naar Destructieve parentificatie bij kinderen in echtscheidingssituatie. Aangezien het lot van kinderen mij aan het hart gaat heb ik uiteraard ingestemd. Evelien is Integratief kindercoach – counselor bij Wortels & Vleugels.Integratieve kinderpraktijk voor groei & ontwikkeling

Doel van het onderzoek

Het doel van dit onderzoek was om meer bekendheid te geven aan het begrip destructieve parentificatie voor de integratieve kindertherapie. Zodat hulpverleners meer kennis hebben van hoe ze deze ouders en hun kinderen het beste kunnen behandelen en wat ze hun kunnen bieden.

Het resultaat

Het resultaat is een mooi onderzoeksverslag en een routekaart met aanbevelingen voor de praktijk. Wil je het hele onderzoeksverslag en de routekaart met aanbevelingen voor de praktijk lezen. klik dan op onderstaande button

Onderzoeksrapport

Aanbevelingen

Mijn rol als mediator bij Conflictloos Scheiden

In mijn rol als mediator bij Conflictloos Scheiden begeleid ik stellen die de scheiding netjes willen regelen, en hoop dat zij deze goede intenties weten vast te houden. Meestal gaat dat goed, maar soms ook niet. Ik kan dan alleen maar hopen dat de ouders voldoende betrokken mensen om zich heen hebben die hen erop wijzen wat de gevolgen zijn voor de kinderen, vóór het te laat is. De gevolgen voor de kinderen zijn namelijk enorm en hebben zijn er, ook als zij zelf volwassen zijn, last van. Een scheiding die netjes is afgehandeld maakt echter wel een verschil.

E-Book Netjes en Conflictloos Scheiden

Onlangs heb ik een gratis E-Book uitgebracht met meer informatie over Netjes en Conflictloos Scheiden. Je kan deze eenvoudig aanvragen via onderstaande button.

Ik wil graag het gratis E-Book ontvangen

Heb je vragen of wil je meer informatie

Heb je vragen of wil je persoonlijk contact. Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Je kan heel eenvoudig gebruik maken van het contact formulier. Ik neem op werkdagen dezelfde dag nog contact met je op.

Naar contactformulier

 

 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel dan dit bericht!