Scheidingsmediation voor een zorgeloze scheiding zonder conflicten

Toen ik in 2014 mijn opleiding tot scheidingsmediator had afgerond wist ik nog niet precies wat het allemaal zou inhouden. Wat ik wel wist was dat scheidingsmediation enorm waardevol is voor scheidende stellen en kan bijdragen aan een nette en zorgeloze scheiding zonder conflicten. Op Wikipedia wordt mediation omschreven als: ”Mediation is een interventie van een bemiddelaar om twee of meer personen, partijen of groepen die een geschil hebben met elkaar in gesprek te brengen teneinde onderling tot een oplossing te komen”. Inmiddels weet ik dat scheidingsmediation veel meer inhoudt dan dat.

Mijn start als scheidingsbemiddelaar

Bij mijn start als scheidingsmediator ben ik als franchisenemer begonnen bij 2Divorce. 2Divorce was een samenwerking van mediators met ieder een eigen specialisme in het begeleiden van de stellen bij de scheiding. Al snel werd duidelijk dat, om scheidende echtparen echt goed te begeleiden, het wenselijk was om me aan te sluiten bij Zorgeloosch. Dit bedrijf had zich gespecialiseerd in de woonoplossing voor scheidende partners. In 2015 nam Zorgeloosch 2Divorce over en werkten vanaf dat moment de mediators én de financieel specialisten samen verder onder de naam Zorgeloosch Scheiden.

Mediation en financieel advies in één

Door de samenwerking van de mediator en financieel adviseur was het mogelijk om de scheidende stellen nog beter te helpen bij de lastige tijd in hun leven. Tot mei 2020 heb ik veel ervaring opgedaan over wat er allemaal komt kijken bij een scheiding. Het gaat niet alleen over conflictbemiddeling maar ook over:

  • Kennis van de belastingwet;
  • Rechten en plichten op het gebied van partneralimentatie;
  • De vermogensverdeling;
  • Kennis op gebied van de pensioenwet;
  • De rechten en plichten van de ouders m.b.t. de kinderen;
  • Het bijhouden van jurisprudentie;
  • Bijscholing op alle gebieden;
  • Hoe om te gaan met agressie en/of andere heftige emoties.

Een mediator moet dus niet alleen een gesprek goed begeleiden, maar ook financieel en juridisch goed onderlegd zijn. Mijn voorgaande ervaring bij een grote Nederlandse bank komt hier nog steeds heel goed van pas.

Trainer van scheidingsbemiddelaars

Mijn periode bij Zorgeloosch Scheiden was heel waardevol. Als ervaren bemiddelaar heb ik een aantal jaren als trainer nieuwe bemiddelaars mogen opleiden en begeleiden tot zelfstandig werkende en vakkundige collega’s. Het is mooi om kennis over het vak over te dragen en ervoor te zorgen dat de scheidende stellen goed worden begeleid zodat het echt een zorgeloze scheiding wordt.

Mediation en financieel advies gaan hand in hand

Door mijn jarenlange samenwerking met financieel specialisten heb ik zelf veel kennis opgedaan met betrekking tot de woonoplossing tijdens scheidingen. Sinds 1 mei 2020 werk ik volledig zelfstandig als mediator en therapeut onder de naam Anja van Ree Mediation & Therapie. Dit geeft mij nog meer mogelijkheden om ook samen te werken met financieel adviseurs die partijen zelf aandragen. Het is namelijk van essentieel belang dat de afspraken die worden opgenomen in een scheidingsconvenant daadwerkelijk uitvoerbaar zijn. Daarom is het heel goed dat een mediator en financieel adviseur gelijktijdig in beeld zijn tijdens de scheiding.

Samenwerking

Inmiddels hebben er al mooie samenwerkingen plaatsgevonden met adviseurs van NBG Hypotheken, De Hypotheker, Hypotheek Visie, Financieel Fit, Overgeldenwonen, Vlieg Adviesgroep etc. Onze gezamenlijke doelstelling is een tevreden klant.

Zorgeloos en Conflictloos scheiden

Mijn persoonlijke doel is om scheidingsmediation toe te passen voor een zorgeloze scheiding zonder conflicten. Hoe? Door er voor beide partijen tijdens een scheiding te zijn, door mee te denken in de oplossing en door hen op de juiste manier te begeleiden. En dat alles in een tempo dat zij aangeven. Snel als het kan en iets langzamer als het moet. Dat vereist maatwerk. Daarom nodig ik mensen altijd eerst uit voor een (gratis) kennismakingsgesprek. Pas als ik datgene kan bieden wat nodig is gaan we van start.

Interesse in dat kennismakingsgesprek? Neem eenvoudig contact met mij op middels onderstaande button.

Naar contactformulier

Benieuwd naar alle beoordelingen van Anja van Ree

 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel dan dit bericht!