Onderwerp bij Scheidingen: Overname Hypotheekrentecontracten

Een belangrijk onderwerp bij scheidingen: Overname van de hypotheek en de hypotheekrente bij echtscheiding

Bij een echtscheiding, waarbij een van de partijen de woning overneemt, moeten zij een afspraak maken over de overname van de hypotheek en het hypotheekrentecontract. Juist als er sprake is van een rentecontract met een lagere of een hogere rente dan de de actuele rente op het moment van echtscheiding.

De mening van scheidingsdeskundigen

Onder scheidingsdeskundigen is recentelijk een discussie gestart over hoe om te gaan met overname van het de hypotheek bij een scheiding. Hierbij wordt vooral gekeken naar het rentecontract van de hypotheek. Deskundigen Jasper Horsthuis en Rik Smit hebben gereageerd op een artikel dat stelt dat schulden, zoals hypotheekschulden, gewaardeerd moeten worden op hun actuele waarde in plaats van de oorspronkelijke waarde.

Dit betekent dat als de rente op een hypotheek daalt of stijgt, de waarde van de schuld ook verandert. Jasper Horsthuis en Rik Smit vinden dit geen goed idee en leggen uit waarom. De deskundigen vrezen dat er problemen ontstaan wanneer schulden op deze manier worden gewaardeerd voor de stellen die gaan scheiden.

Dit artikel geeft een samenvatting van hun standpunt en biedt praktische tips voor mensen die betrokken zijn bij echtscheidingen. Het doel is om een discussie te starten over hoe we het beste kunnen omgaan met betrekking tot de overname van het hypotheek en de hypotheekrente bij echtscheiding.

Lees hier het hele artikel Jasper Horsthuis en Rik Smit

Overname hypotheekrentecontracten bij echtscheiding een lastig onderwerp

Na het lezen van het artikel zal je het je duidelijk zijn dat overname hypotheekrentecontracten bij echtscheiding nog niet zo’n eenvoudig onderwerp is. Zorg er daarom voor deskundige begeleiding bij je scheiding. Een goede financieel adviseur is daarbij onmisbaar. Als ervaren mediator  beschik ik over een uitgebreid netwerk aan financieel adviseurs die jullie hierbij kunnen helpen.

Vragen of persoonlijk contact

Heb je vragen of wil je persoonlijk contact. Wil je weten wat ik voor jullie betekenen? Je kan heel eenvoudig gebruik maken van het contact formulier. Ik neem op werkdagen dezelfde dag nog contact met je op.

Naar contactformulier

Anja van Ree in overige media

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel dan dit bericht!