Gratis scheiden. Online met hulp van een deskundige.

De kosten van een scheiding kunnen flink oplopen. Anja van Ree Mediation biedt nu ook gratis scheiden aan, online met hulp van een deskundige.

Hoe kan je daarvoor in aanmerking komen

  • Je moet het samen eens zijn over de te maken afspraken;
  • Je eigen individuele inkomen in 2020 was niet hoger dan € 29.400,- als alleenstaande;
  • Of woon je samen met een minderjarig kind of met een partner. Dan mag je inkomen niet hoger zijn dan € 41.600,- ;
  • Je vermogen (box3) was in 2020 minder dan het geldende heffingsvrije vermogen in 2020 van € 30.846,- per persoon;
  • Je krijgt als gevolg van de scheiding minder dan de helft van het heffingsvrije vermogen mee (dus minder dan € 15.873).

Dan kom je in aanmerking voor een toevoeging van de Raad voor Rechtsbijstand. Dat is een subsidie voor de kosten van de scheiding. Bij een toevoeging betaal je alleen een kleine eigen bijdrage en lagere kosten voor de rechtbank, dat zijn de griffiekosten. De scheiding kost dan tussen de  € 58 en de € 115 per persoon en de griffiekosten zijn € 43 per persoon.

Lees hier alle voorwaarden  

Gratis scheiden: Korting op je eigen bijdrage

Op je eigen bijdrage verleen ik een korting van € 58,- per persoon. Ben je getrouwd of heb je een geregistreerd partnerschap dan krijg je ook een korting op de griffiekosten. Dat betekent dat als de Raad voor Rechtsbijstand heeft bepaald dat je in aanmerking komt voor het laagste tarief je scheiding GRATIS is. De scheidingsprocedure wordt pas opgestart nadat de aangevraagde toevoeging door de Raad voor Rechtsbijstand is goedgekeurd en je zekerheid hebt over de kosten. Vaak is hierover al binnen een paar dagen zekerheid.

Wil je meer informatie neem dan contact met mij op door contactformulier in te vullen via onderstaande button. Vermeld in het vrije tekst vak  “informatie over gratis scheiden” dan zal ik je verder informeren.

Naar contactformulier

Wil je meer informatie. Lees dan ook eens:

Wie is Anja van Ree

Reacties van tevreden klanten

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel dan dit bericht!