Bemiddeling bij echtscheiding regio Utrecht en Nieuwegein

Anja van Ree, Mediator en Specialist in Conflictloos Scheiden in de regio Utrecht, Nieuwegein, IJsselstein, Houten en Vianen, biedt hulp en bemiddeling bij echtscheiding. Als je gaat scheiden moet je de meest lastige beslissingen nemen van je leven. Zij helpt je dit goed en met respect te doen.

Er komt veel op je af

“Wanneer je hebt besloten uit elkaar te gaan komt er veel op je af. Het maakt uit of jij de beslissing hebt genomen of dat je partner dat heeft gedaan. Degene die het initiatief neemt is eigenlijk één of soms twee stappen verder in het proces van afscheid nemen van elkaar. Dit maakt het vaak nog moeilijker. Scheiden is een emotie”.
Midden in de emotionele achtbaan waarin de partners terecht zijn gekomen. Er verschijnen dan veel vragen. Hoe vertellen we het de kinderen, die blijft er wonen, kan dat nog wel met de hypotheek, en nog veel meer. Zaken waar je nog nooit over na hebt hoeven denken, moeten nu allemaal tegelijk geregeld worden. En dat terwijl je emotioneel zwakker staat dan ooit

Goede afspraken

Anja geeft aan dat het wel degelijk mogelijk is om goede afspraken te maken. Zij stelt dat de meeste scheidende stellen ervoor kiezen om zich te laten begeleiden in het scheidingsproces Door de onafhankelijke en onpartijdige deskundige. “Wij bespreken alle financiële en fiscale zaken. Kijken naar de woonvragen, alimentatie, het ouderschapsplan en nog veel meer. In alle rust en op mijn kantoor in Nieuwegein leg ik alles uit, net zolang tot je een goede keuze kunnen maken. De juridische afhandeling verzorg ik ook voor jullie”.

Elke scheiding is uniek

Anja van Ree heeft enorm veel ervaring met alle mogelijke vraagstukken op het scheidingsgebied maar kiest vooral voor de persoonlijke benadering, want “elke scheiding is uniek” zegt Anja.

De beste oplossing is een eigen oplossing

“Daar werken wij gedurende een aantal gesprekken samen aan. Ik begin altijd met een geheel vrijblijvend eerste kennismakingsgesprek. In dit gesprek stellen wij samen vast welke vragen er zijn en wat er nodig is onderscheid niet goed te regelen. Ik leg uit wat ik kan doen en wat de kosten zijn, wij spreken een vaste prijs af, geen verrassingen achteraf. Het schijnt in de stijl bepaalt of dit aanspreekt en wanneer we eventueel verder gaan. Dit doen wij in eigen tempo, maar altijd compleet en goed zodat de gemaakte afspraken goed voelen voor nu en in de toekomst”.

Bemiddeling bij echtscheiding nodig of een persoonlijke vraag

Heb je een vraag of wil je graag persoonlijk contact? Op werkdagen reageer ik binnen 24 uur.

Ja, ik heb een persoonlijke vraag

Of lees mijn blog

Conflictloos scheiden. Kan dat wel?

 

Lees hieronder het volledige artikel in ‘T Groentje

Bemiddeling bij echtscheiding regio Nieuwgein

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel dan dit bericht!