Stoppen met roken

Stoppen met roken door hypnotherapie

Stoppen met roken door Hypnose!

Roken is 10% verslaving en 90% aangeleerd gedrag

Deze stelling heb je vast nog niet eerder gehoord als je naar informatie zoekt om te stoppen met roken.

Nicotine komt niet alleen voor in tabak, maar in allerlei planten die tot de nachtschadefamilie behoren, zoals ook tomaten, aardappelen, aubergine en in de bladeren van de cocaplant. Nicotine is een zwaar vergif dat eerst werd gezien als een geneesmiddel. Pas in het begin van de 19e eeuw werd duidelijk hoe giftig nicotine is.

‘Een druppel nicotine is voldoende om een volwassen hond te doden.'

Hoe kan nicotine je lijf binnen komen?

De hoeveelheid nicotine die met tabaksrook wordt geïnhaleerd is relatief klein, omdat het grootste deel wordt vernietigd door de warmte maar dit is wel voldoende om direct de effecten van de stof te ervaren. Nicotine kan op drie manieren in het lichaam terechtkomen:

  • Door de longen door tabak te roken of te dampen (E-sigaret);
  • Via de slijmvliezen door tabak te kauwen (bijvoorbeeld nicotinekauwgom)
  • Of via de huid (nicotinepleister).

Als nicotine in het lichaam terechtkomt, wordt het heel snel verspreid door de bloedsomloop komt ook in de hersenen terecht. Dit duurt maar 7 seconden. De stof verlaat het lichaam via de nieren maar het grootste deel wordt echter afgebroken in de lever.
Het roken van 1 sigaret, geeft een kick in het brein via het beloningssysteem. Het beloningssysteem is gebouwd om gedrag te versterken via het afgeven van dopamine. Dopamine laat een spoor na in de hersenen wat weer afhankelijkheid veroorzaakt.

Het centrale zenuwstelsel

De menselijke autonome en centrale zenuwstelsels bevatten receptoren die gevoelig zijn voor nicotine. Deze receptoren (het nicotine monster) gaan als ze aan nicotine worden blootgesteld vragen om meer. Bovendien neemt het aantal receptoren toe naarmate een persoon langer rookt. Als een persoon stopt met roken, blijft het monster om nicotine vragen, waardoor een drang om weer te roken ontstaat. Als iemand voldoende lang gestopt is, houdt het monster daarmee op. Zodra er echter weer een sigaret wordt opgestoken, gaat het monster als vanouds opnieuw om nicotine vragen.

Het sterk verslavende karakter komt door de vele dagelijks herhalingen van een lage dosis extra dopamine en het onbewust koppelen aan het dagelijks herhalend gedrag, zoals een kopje koffie drinken, babbelen, glaasje wijn drinken of tv kijken.
Eigenlijk ervaart een roker dagelijks ontwenningsverschijnselen, omdat de nicotine-inname op een gegeven moment niet genoeg meer is en er steeds meer en sneller een nieuwe sigaret wordt opgestoken. De ontwenningsverschijnselen worden versterkt door de geestelijke verslaving aan nicotine. Het nicotine monster.

Bij reguliere methode om te stoppen met roken vervalt 50% van de stoppers binnen 1 week in oud gedrag, 75% binnen 6 maanden.

Gedrag van rokers

Inmiddels weten wij dat 90% van het roken is gedrag, 10% is verslaving. En toch geeft iedere roker "de schuld aan de verslaving" terwijl het gewoon aangeleerd gedrag is. De verslaving heeft alles met nicotine te maken en is binnen een paar weken volledig uit het lichaam verdwenen. Wat een roker daarna nog doet heeft dus niets met de verslaving te maken. Allen Carr heeft in de jaren '80 een boek geschreven over stoppen met roken. Veel mensen hebben dit boek gelezen. Carr zegt dat roken volledig een verslaving is maar inmiddels weten we beter.

Slechts 10% is verslaving en 90% is zelf aangeleerd gedrag. En gedrag kunnen we gemakkelijk beïnvloeden met hypnose.
Carr spreekt over het nicotinemonster. Het kleine en het grote monster. Het kleine monster is de 10% nicotineverslaving. Dit kleine monster sterft binnen een paar weken nadat een roker is gestopt met roken. Het grote monster is automatische gedrag.

Door middel van hypnose gaan wij het brein als het ware resetten zodat je geen enkele behoefte en geen enkel gedachten meer hebt aan een sigaret.

Stoppen met roken

In slechts 2 sessies verander jij van een roker naar een niet roker.

Maak nu een afspraak en versla het grote (nicotine) monster!

Maak een afspraak 

Contactgegevens

Zoomstede 27
3431 HK Nieuwegein

  fa-mobile-phone   06-24576241

  fa-envelope far  info@anjavanree.nl

Contactformulier