Rouwverwerking EMDR Hypnotherapie

Rouwverwerking door hypnotherapie of EMDR

Rouwverwerking door middel van EMDR en of hypnotherapie

Het verlies van een dierbare door overlijden verwerkt ieder op zijn eigen manier, maar er zit wel een rode draad in de fases waar je doorheen gaat. 

De “normale‘ fasen van verliesverwerking zijn:

~ Ontkenning ~
Een gevoel van verdoving, het liefst wil je dat alles snel weer ‘normaal’ wordt. Het verdriet voel je nog niet.

~ Woede ~
Vooral op je degene die je verloren bent, je omgeving, de oorzaak van het verlies, maar misschien ook op jezelf, eigenlijk op alles en iedereen.

~ Schuld ~
Gevoel van spijt over dingen die gezegd en gedaan zijn, of juist niet gezegd of gedaan zijn. Je hebt het gevoel dat het wel of juist niet doen van deze dingen de huidige situatie had kunnen veranderen, of misschien zelfs het verlies had kunnen voorkomen.

~ Depressie ~
Verdriet, angst en onzekerheid zijn het gevolg. Alledaagse taken zijn al te veel en je bent vooral erg moe.

~ Vergeving ~
Het lukt je stukje bij beetje om de pijn van het verlies heel voorzichtig los te laten emisschien te vergeven.

~ Acceptatie ~
Je bent niet meer de hele tijd van streek en kan de pijn van het verlies steeds meer achter je laten. Je begint zelfs aan de nieuwe situatie te wennen.

~ Herstel ~
Heb jij deze stappen zonder problemen doorlopen, dan ben je klaar om je leven een nieuwe invulling te geven, maar sommigen blijven lang in de fase van depressie zitten en komen daar op eigen kracht niet meer uit. Dit kan enorme gevolgen hebben voor je omgang met de kinderen, met je familie en vrienden, je werk.


Rouwverwerking bij echtscheiding

Ook bij een scheiding kan je spreken van rouwverwerking. Daarbij een scheiding voor de één soms een opluchting en voor de ander een hel. De één kan er naar toeleven maar voor de ander komt het als donderslag bij een heldere hemel. Boosheid, woede, verdriet maar ook angsten, kunnen enorme invloed hebben op je dagelijkse leven. Het is te vergelijken met rouwverwerking na het verlies van een dierbaar persoon zoals hierboven beschreven.

Door mijn jaren lange ervaring als mediator, als therapeut maar ook als ervaringsdeskundige weet ik waar jij doorheen gaat en kan ik je daarbij helpen.

Therapie bij rouwverwerking

Met mijn speciale therapie bij rouwverwerking ga jij de negatieve spiraal te doorbreken. Door mijn therapie kan jij zonder pijn terugkijken op wat is geweest. Beinvloed het niet meer je hele leven en heb je weer zin in je toekomst met meer zelfvertrouwen, meer eigenwaarde en ben je weer trots op jezelf.

Hoe ziet dat er dan uit?

Door middel van EMDR en of hypnotherapie gaan wij je angsten, je onzekerheden op een hele effectieve manier aanpakken en ombuigen zodat jij weer lekker in je vel gaat zitten. Wij starten in eerste instantie met 3 sessies en als het daarna nog nodig is dan plannen wij nog extra sessies in, maar je zal zien dat er na die 3 sessies al heel veel is veranderd.

Reactie van een client:
"Het was voor mij een hele opluchting dat ik bij Anja niet weer mijn hele levensverhaal hoefde te vertellen want daar had ik dus echt geen zin meer in, maar ik wilde wel van mijn probleem af. Met behulp van Anja ging ik recht op mijn doel af en dat hielp. Ik kan nu zonder die pijn terugdenken aan hoe het was en kan weer verder met mijn leven en ga daar iets moois van maken. Dank je wel Anja, voor je hulp."
Melanie

Wil jij weten wat ik hierin voor jou kan betekenen neem dan contact met mij op.

Kennismaken 

Contactgegevens

Zandoever 9
3433 DA Nieuwegein

  fa-mobile-phone   06-24576241

  fa-envelope far  info@anjavanree.nl

Contactformulier