Hypnotherapie bij kinderen

Hypnotherapie bij kinderen

Hypnotherapie bij kinderen

In mijn praktijk krijg ik steeds meer vraag naar hypnotherapie bij kinderen. Hypnotherapie kan voor kinderen bij veel problemen een oplossing zijn. Denkt hierbij aan:

 • Het verwerken van de scheiding van de ouders
 • Bedplassen
 • Slecht slapen
 • Problemen met concentreren
 • Angstaanvallen of fobieën
 • Woede aanvallen
 • Examenvrees
 • Eetstoornissen
 • Woede aanvallen of agressie
 • Duimzuigen
 • Verlatingsangst
 • Prestatiedruk
 • Problemen rondom de hechting met de ouder(s)
 • etc.

Omdat kinderen heel ontvankelijk zijn en een enorme verbeeldingskracht hebben is hypnotherapie een hele effectieve methode om het probleem op te lossen. Door met de ouders en het kind te werken aan meer zelfvertrouwen, en het verwerken van de negatieve gedachtes op onbewust niveau, komt het kind lekkerder in zijn vel te zitten. Het belangrijkste is dat niet alleen het kind, maar ook jij als ouder bereid bent om het probleem aan te pakken en de uitdaging te gaan. Vaak merk je al na de eerste sessie een enorm verschil bij het kind.

Wil jij weten wat ik voor jou en je kind kan betekenen neem dan contact met mij op.

Maak een afspraak

Een reactie van een moeder:

“Hoi Anja! Ik moet je toch nog even bijpraten over mijn ervaringen de afgelopen dagen. Je hebt me vorige week immers geholpen met de hechtingssessie rond de zwangerschap en bevalling van mijn middelste zoon (8 jaar). Afgelopen zaterdag viel het me voor het eerst op. Hij wilde zonder mokken mee naar de voetbalwedstrijd van zijn broer en heeft daar de hele tijd lekker gespeeld. Normaal is dat een grote strijd en gedoe bij het veld als ik hem al zo ver krijg dat hij mee is. Met als resultaat dat hij de rest van de dag boos is en ik gefrustreerd.

Zojuist besloot hij zelf de tafel mee af te ruimen en maar meteen de vuilniszak te verwisselen! Wat en hoe heb je dat gedaan zonder hem zelf te zien of te spreken? Ik heb ineens een vrolijk opgeruimd mannetje in huis, terwijl hij meestal een beetje teruggetrokken in zichzelf loopt te mopperen. Vind het gaaf om zo te zien gebeuren als in een wonder. Gisteren werd hij chagrijnig en te laat wakker. Dan is er normaal gesproken geen land mee te bezeilen en moet ik maar hopen dat hij aangekleed en met eten e.d. op tijd naar school vertrekt. Ik vroeg hem "hoe kan ik je helpen", zonder een antwoord te verwachten. Hij zei: "kleren uitkiezen". Ik was verbaasd, legde kleren klaar en 3 minuten laten zat hij aangekleed beneden zijn lunch te maken. Geen vuiltje aan de lucht! Ik moet het echt even op gaan schrijven, zodat ik het niet vergeet. Had ik dit maar eerder geweten dan had ik eerder een gelukkig en tevreden mannetje gehad. Super bedankt voor je hulp!”

De NPO heeft in 2018 een documentaire gemaakt; Hypnose op recept.

In deze documentaire wordt duidelijk dat ook de medische wetenschap gebruik maakt van hypnose bij kinderen. Op dit moment wordt al in meer dan 70 ziekenhuizen in Nederland hypnose bij kinderen toegepast.

Contactgegevens

Zandoever 9
3433 DA Nieuwegein

  fa-mobile-phone   06-24576241

  fa-envelope far  info@anjavanree.nl

Contactformulier